Black And Gold Elegant Business Name Facebook Cover 1

Hej fina ni,

Våren 2022 bestämde jag mig för att skaffa mig en ny hobby. En vår dag följde jag med några kompisar hem för att testa på något som kallades aerial silk. De var helt självlärda och hade köpt egen utrustning som riggades i ett träd på en av tjejernas trädgård. Inte visste jag då att detta skulle bli en ny förälskelse och att jag skulle träna det regelbundet under 2022-2023.

Vad är aerial silk? 

Aerial silk, även känt som aerial ribbon eller aerial fabric, är en form av akrobatik som utförs upphöjd i luften genom att använda två hängande silkesdukar. Akrobaten klättrar och sveper sig runt duken, skapar olika positioner och utför konstnärliga rörelser och tricks. Aerial silk används ofta i föreställningar och cirkus akrobatik, men har också blivit en populär träningsform för fitness entusiaster. Det kräver styrka, smidighet och koordination för att utföra aerial silk-trick på ett säkert och imponerande sätt.

Silk som träningsform är otroligt svårt och otroligt tungt. Jag som älskar utmaningar blev förälskad på studs. Till en början var jag inte tillräckligt stark för att ens klättra i tycket men när månaderna gick blev jag starkare och starkare och tillslut var utvecklingskurvan snabb. Vi alla lärde oss helt själva och använda sociala medier och youtube som lärare. Tänk vad man kan klara av med lite envishet och kontinuerlig träning. 

Om du är intresserad av att testa finns det några få studieos där man kan träna. Finns även andra grenar av luftakrobatik som exempelvis hoop eller rep. Jag rekomenderar inte att man tränar ensam då sporten kan vara farlig, risken att trilla finns men även att fastna i tyget. Vuss förkunskap om riggning behövs också om man skall träna själv, samt utrustning så som karbiner, tyg och matta (fallskydd). 

För ett år sedan oktober 2022:

Idag mars 2023:

Peace, love and understanding, Freja Silverhjärta