Neutral Realistic Film Frame Photography Collage Facebook Cover
Hej fina ni, 

Nu har vi börjat inreda vår dotters rum. Tror inte hon kommer spendera så mycket tid där nu hennes första år men är ändå en kittlande känsla att få dona lite och inreda. Kanske är detta ett nesting symptom eller kanske bara en del av min pyssliga personlighet. Detta avsnitt ämnar till att komma med lite tips och inspiration avseende strukturering och inredning av ett barnrum. 

Väggfärg

Fösta steget till att få ett rum att kännas nytt är givetvis ny färg på väggarna. Om du precis som mig är tokig i att renovera och göra om komihåg att du inte riktigt orkar med lika mycket som gravid även om du är envis så ta din partner, en vän eller dina föräldrar i handen och be om hjälp. Jag som är otrolig envis valde att måla om rummet själv vilket resulterade i en otroligt trött kropp, foglossning och svullna fötter. Trots att vi väntar en liten tjej ville vi inte måla rummet i rosa eller en annan stereotyp "tjej" färg, vi ville välja någon som var mer neutralt. För oss blev det en kall beige nyans från Jotun som heter kokos. Rummet var tidigare mörkgrått och upplevdes som ganska litet men nu med lite ny färg på väggarna är det riktigt rymligt och fräscht. Väggfärgen anpassar sig också fint till rummets ljusinsläpp och skiftar i färg beroende på tid på dygnet. Tapet är också ett alternativ till väggfärg, finns helt otroligt fina tapeter att använda i barnrum. Finns otroligt mycket söta tapeter med blommor eller djurmotiv, vem vet längre fram kanske det får bli en fondvägg.

Bild på Magic Forest -7474Tapet barnrum skog Woodlands Dusty Blue, Jimmy Cricket - DesignshoppenKokos Väggfärg Jotun 1931 Hemmavid Kulör - Hemmavid.se

Möbler 

När det kommer till möbler finns det vissa saker som är mer obligatoriska som exempelvis spjälsäng och andra saker som är fördelaktiga eller önskbara som exempelvis garderober eller förvaring. Ett tips är att köpa begagnat! Finns otroligt mycket fint och helt otroliga fynd. Sällan är barnsakerna skadade eftersom de ofta använder sina saker under en kort period. Ofta använder jag mig av Facebook marketplace när jag letar fynd och ofta söker jag efter ett specifikt märke eller modell av det som jag letar efter. 

Fina trä färgade spjälsängar:

Spjälsäng    Babybay Bedside Crib, Natur   Sleepi V3 Spjälsäng - Natural Stokke 

Garderob eller förvaringsmöjligheter: 

        Wood Luck Babushka Bokhylla, Olive         Skåp SALTVIG 2 dörrar askByrå LIMFJORDEN 3+3 lådor natur ekfärgad

När det kommer till förvaring anser jag att en modern rotting byrå fungerar lika bra som en vanlig malm från Ikea. Huvudsaken är att man får undan kläder, nappar, filtar, lakan och allt annat smått och gott som annars inte har någon naturlig plats. I byrån eller garderoben kan man även koordinera med korgar för att separera olika storlekar, strumpor, mössor och vantar. Allt för att det skall vara så enkelt som möjligt att plocka fram en ny outfit eller sortera upp tvätten. För tvätt och ombyten kommer det ju garanterat bli. Även här finns det mängder av olika alternativ att fynda på begagnat marknaden. För oss blev det en trämöbel från Jysk, passar extremt bra i rummet och städar undan en heldel. Men det där med att montera ihop möbler, det är inte en toppen uppgift för en höggravid. Några timmar på golvet innan jag fick nog och lämnade över uppgiften till min fina sambo. Även här är a och o att teama upp med någon som inte är en boll på två ben.   

Detaljer 

Allt sitter i detaljerna, så är det verkligen. Förutom väggfärg och möbler finns det otroligt mycket annat man kan fixa med i ett barnrum. Tavlor, spjälsängsskydd, mattor och belysning är några av de saker man kan göra för att piffa till och mysa till det ännu mer.  Vi valde att köpa tavelmotiv från Desenio. Tyvärr kan jag inte rekommendera dem även om tavelmotiven är finna, fick nämligen fel beställning två gånger om innan jag gav upp och betalade för posters jag inte fått. Men finns många andra leverantörer som säljer fina tavlor eller posters. Gardiner, sänghimmel, spjälsängsskydd är också saker som verkligen piffar upp och här finns det mängder att välja mellan. Något annat som inte får glömmas bort är nattbelysning, förutom att det är härligt blir detta en viktig kompis på natten när det är dags att amma eller ge ersättning. Finns otroligt mycket sött inte minst denna kanin lampa från Miffy.  

    Denna matta heter Rabbit Fur Beige Ryamatta i Beige färg från 299,00 kr, tillverkad av Polyester material.Filibabba Skötbädd DreamersJollein Sänghimmel vintage 245cm Leaf Green Produktfoto av Spjälskydd linne NG Baby light grey Produktfoto av Spjälskydd/bumper från Garbo & Friends Produktfoto av Mr Maria Miffy Lampa Star Light (Vit) 

 

Smygtitt på vårt barnrum 

Ännu är vi inte klara med rummet och som sagt hon kommer förmodligen spendera sin första tid i vårt sovrum. Men här kommer en smygtitt på vårt projekt.  Neutralt, jordnära och djurtema är absolut de som präglat indredningen i detta rum. 

Bilder kommer inom kort :)