sommarhus header

Familjen stormtrivs i vår lilla lägenhet på Söder och vi njuter av närheten till både vänner, aktiviteter och mysiga promenader i vackra miljöer. Det känns verkligen som att vi har hittat hem på riktigt och efter en sommar med renovering och köksbygge så njuter vi nu in hösten för fullt!

De som känner oss väl vet att vi älskar stan och att vi älskar att resa och uppleva äventyr men även att vi har ett stort behov av naturen, av att leva enkelt och av att ha lite små projekt på gång! Med det sagt så kommer det nog inte som en överraskning att vi nu är på väg in i en ny fas i livet.

Nu är det dags för oss att långtidshyra ett hus i Stockholms skärgård, nära fastlandet! Det är inte vilket hus som helst utan vi pratar om ett hus som byggdes i början av 1900-talet på en liten ö utan bilvägar, affärer och restauranger, en plats där tiden går lite mer långsamt och dagarna är lite mer stilla.

Utedass, kallvatten i kran, ingen dusch, vedspis, kalla golv, vackra verandor, badrocksavstånd till havet, mycket enkel standard, flagnande färg, långbord och stolar för umgänge och lite lagom stora projekt för oss som vi kommer överens med ägaren om.

En plats att vila på, läsa böcker, umgås med vänner, spela gitarr, grilla, bada, måla lite inne, måla lite ute, litet byggprojekt, klippa lite gräs, lata sig på klipporna, ro båten till fastlandet och ön, plocka blommor till midsommar, spana på båtar, havsörn och simmande rådjur.

Skärgårdsromantik i ett gistet, slitet, enkelt, vackert, sekelskiftes, magiskt, gult hus med vita knutar och med en uggla som bor i skorstenen. Vad mer kan man önska sig att ro ut till på våren, sommaren och hösten……..och kanske brrrr…. att vi som är lite glada i alla årstider, ……

Även om huset enbart har enkelglas och är svinkallt på vintern och utan vintervatten inne….klär oss i underställ, raggsockor och varm mössa, ror ut, eldar lite i vedspisen inne, grillar lite korv ute, dricker glögg och kryper in i köket efteråt och värmer oss vid den gamla gjutjärnsspisen innan det är dags att ro tillbaka till fastlandet.

Fortsättning följer …….