Choklad

Vandring i naturen är ju något som ligger mig varmt om hjärtat men att flanera i Paris är också toppen

Sitter på en liten Bistro på Rue De Mouffetard i Latin Quarters i Paris. Det är torsdag eftermiddag och vi njuter av en god sallad, ett glas vin och Peter tar en öl. Det låter ju så långt ifrån vandring man kan komma men sanningen är att det är fantastiskt mysigt att just flanera gatorna och gränderna i Paris i syfte att bara insupa den härliga miljön på plats i denna vackra stad.

De senaste fyra dagarna har vi snittat 21500 steg och 1,5 mils vandring.... sorry, flanerande i stan. Fötterna är det bästa transportmedlet för annars kan man ju missa just den lilla vackra gotiska kvarterskyrkan, ett litet härligt torg med caféer, barer, bagerier och creperier där man längtar efter att slå sig ner en stund och bara titta på vardagslivet i Paris. Vi bor i Latin Quarters som är en lite lugnare stadsdel men ändå tillräckligt livlig då många skolor och universitet ligger i området. Vi har lyckats komma veckan då skolorna startat och det är lite lugnare på turistfronten. Det innebär att det alltid finns plats att slå slig ner vart helst man önskar.

Att vandra i fjällen eller i Nepal som vi gjort innebär ju ofta att man går brant uppför och brant nerför i vissa delar av vandringen. Tro sjutton att det är detsamma i Paris. Vi vill ju besöka alla vackra utsiktsplatser i kyrkor och på kullar, vi vill ju besöka katakomberna under Paris gator och torg. Mycket riktigt, vi lyckas planera in var enda trång spiraltrappa med många hundra steg upp och ner som kommer i vår väg. Vi har tur med vädret, det är varmt och gott så i stadsvandringen behövs inga ullunderställ eller trangiakök med frystorkad mat, som omväxling kan vi njuta av god mat och dryck i sällskap av andra flanörer. Vackra vidder och vyer i fjällen byts ut mot Eiffeltorn, museum, gröna parker, vacker utsikt över staden och mysiga små kvarter där delikatessbutikerna avlöser varandra.

Så varför vila ett par timmar på en Bistro på Rue De Mouffetard idag. Jo, liksom på annan vandring kan det ibland vara bra att i sin packning ha ett paket skavsårsplåster för att läka sina små fossingar efter långa dagars trampande på kullerstenar, broar och i vindlande, svindlande trappor till magiska platser att utforska. On y va!