Richard Proenneke

Ensam I Vildmarken

Nuförtiden är det poppis med gubbar som överlever några dagar i naturen.

Bear Grylls, Cody Lundin, Ed Wardle, Dave Canterbury och många, många fler 
visar alla hur vi ska göra när vi tar oss tillbaka till civilisationen på några dagar.

Tusen gånger tuffare är Dick Proenneke som tar sig från det moderna samhället till naturen. Han växte upp under en tid där föräldrar var aktade och man visade respekt för de äldre.alone in the wild

Det man ville få gjort var man tvungen att göra själv. Valutan man betalade med var svett och hårt arbete. resultatet skulle ofta komma flera framtida generationer till gagn.

Dick scoutade ett ställe i Alaska under slutet av sextiotalet och börjar bereda virke. Ett år senare återvänder han för att bygga sig en bostad och stannar kvar ensam i vildmarken. Inte en vecka eller en månad, han flyttar ut i naturen och stannar kvar där.

Han spelade in en hel del film som fortfarande finns kvar för oss att beskåda och inspireras av när man drömmer om ett liv lite närmare naturen. Han spelade in film så han kunde visa för sina vänner och släktingar hur det var att leva i Alaska, när han byggde sin egen bostad utforskade vildmarken och när han jagade.

www.youtube.com/watch?v=_3NRdZ8J24Q

 

Jag kanske lägger upp en helt ny del på sidan som bara handlar om personer som inspirerar mig i mitt liv, det är en hel del märkliga typer som verkligen inte följer strömmen utan vandrar på helt egna stigar som vi andra ofta har svårt att se och följa.