Ed Stafford

Ed Stafford växte upp i Leicestershire i England av sina adoptivföräldrar Barbara och Jeremy Stafford, som båda var advokater. Han var som scout som grabb och det har säkert påverkat honom senare i livet. Ed Stafford gick med i den brittiska armén 1998 där han tjänstgjorde som infanterist och under sin militära bana gjorde han en tur till Nordirland. br />
I april 2008 inledd Ed Stafford den expedition som förde honom till allmänhetens kännedom. Han började tillsammans med Luke Collyer vandra utmed Amazonasfloden! Målet var att går utmed Amazonasfloden över hela den sydamerikanska kontinenten, något som aldrig tidigare genomförts. Efter tre månader gav Eds kompis upp och han genomförde resten av äventyret solo. Den nionde augusti 2010 kom han till slut fram till södra kusten av Peru.

Hans strapats är verkligen enastående och det är inte så förvånansvärt att han fortsatt att göra små äventyr efter detta. Under 2012 spelade han in en TV-serie, Naked and Marooned där han blir övergiven på en öde ö utan varken mat, utrustning eller kläder!

 Naked and Marooned Ed Stafford

Efter inspelninge av den är banbrytande serien ha Ed Stafford spelat in ytterligare ett antal TV-serier på samma tema. De förefaller vara raka och transparenta på ett vis som saknas inom de flesta andra liknande produktioner.

Det finns även en hel del kul och interaktiv information på Ed Staffords egen hemsida som är väl värd ett besök,