brown family

Har du någon gång drömt om att leva i och av naturen, långt bort från det vanliga ekorrhjulet åtta till fem? Hägrar en dröm om att bli självförsörjande, bygga ditt eget hus, odla, jaga och fiska all föda till familjen och utmana dig själv i överlevnadsförmåga när vattnet inte kommer från kranen, elen inte är en självklarhet och vädrets makter å ena sidan kan ge dig möjligheter till gott liv eller å andra bjuda in till de tuffaste dagar du någonsin kan föreställa dig . Familjen Brown, Billy och Amy med sina sju barn, strävar efter att få leva sitt liv just så. Genom att bygga sitt boende från grunden, ta till vara på naturens gåvor och gå från ren överlevnad  mot målet att att bygga sitt eget Brown Town i Alaskas vildmark. Inget skall hindra dem, varken björnar, stormar eller extremkyla.  

Familjen lever sitt liv i vildmarken i Alaska och inte bara där utan på flera platser i USA när katastrofer, olyckor, sjukdom och hot emellanåt tvingar familjen att dra upp sina rötter och börja om på nya platser i sin långa resa mot ett eget Brown Town.  

Du bjuds, under ett par säsonger, in i familjens vardagsliv. Du får en inblick i hur de levde när barnen var små, tiden före TV produktionen, då Billy och Amy tidigt valde ett liv "off the grid" för att uppfostra sina barn till att leva i respekt för naturen, med naturen och av naturen. Ett hårt slit för att gå från ren överlevnad till välmående då varje familijemedlem utifrån kunskap och förmåga bidrar till familjens liv i vildmarken. 

Ovasett hur många och stora motgångar de tar sig igenom samlar de mod, styrka och jävlaranamma för att gå vidare och inte ge upp. De byter tjänster och arbetstimmar mot viktiga delar för att kunna bli själförsörjande och bygga sitt Brown Town. De jagar prylar på soptippen som de bygger om och utvecklar för att underlätta sin vardag i det vilda. 

Naturen är vacker, förädisk, farlig och full av äventyr. Att följa familjen Brown ger inspiration till naturupplevelser och längtan till ett enklare liv bortom vardagspussel och måsten. Ett liv där laget kommer före jaget, strävan att bygga ett liv utifrån en längtan att helt eller till viss del vara självförsörjande. Att gräva i jorden, bygga, laga mat över öppen eld, klara av att utmana vädrets makter sådär på ett ganska äventyligt vis.