3

 

Midsommar

Midsommaren spenderades i goda vänners lag ute på Nyboda holme i fantastiskt sommarväder, bad, god mat och många många skratt i goda vänners lag.

The world has gone crazy

Dagarna kring midsommar var märkliga på många sätt. I Ryssland så bestämde ledaren för terroristgruppen Wagnergruppen sig för att vända sig mot den ryska ledningen och började marschera mot Moskva... Inom ett dygn var kuppförsöket över och Pregoschin hade flytt till Vitryssland efter att han gjort en uppgörelse med den Ryska ledningen. Märkligt.

På ön började helt plötsligt två grävlingar (Örjan och Mats) att knata runt huset utan att ta någon nämnvärd notis om oss människor. Vi ägnade oss åt att slå ihop stenar, orsaka oljud och kasta lite i närheten för att de skulle bli skyggare men det fungerade halvbra. 

På Gröna Lund så spårade en vagn ur i berg och dalbanan Jet Line, en person avlider, nio skadas och hundratals av nöjesfältets gäster traumatiseras och kommer knappast vilja gå på nöjesfält igen under den närmaste tiden (läs åren).

Ute på landet kraschar en liten fågel in i huset och bryter nacken av sig. 

Hemma hos Alex och Freja så ligger det ett rådjurskid i växthuset. Under dagen så får den vatten och salladsblad av Alex men den verkar mest stappla runt och trampa ner alla jordgubbar. Den är söt som få och alla hjärtan smälter ögonblickligen. På natten kommer mamma Rådjur tillbaka och tar med sig det lilla knyttet. 

Härjedalen

När det är alltför många knepigheter så drar man från stan, vi hoppade in i bilen och åkte upp till Härjedalen för att knata runt i fjällen i stället. Kåken vi hyrt var rustik timrad historia, toppenfin med det mesta man kan önska sig.

Måndagen ägnades åt att vandra upp på Mittåkläppen i fantastiskt sommarväder. Lagom till när vi kom upp på toppen så började det duggregna lite men det var skönt i värmen. Härligt att få sträcka ut benen lite efter midsommarmaten och på en vacker plats bland renar, blommor och snöklädda fjäll.

Hard work work

Inte ens under semestern slipper man undan jobbet helt. Tisdagen och onsdagen fick både Freja och Peter kompromissa och arbeta lite. 

Vi vandrade upp och fikade i närheten av Eva graven, vandringen var på den nivån att man nästan kunde köra dit med rullstol. Det var stor skillnad mot när barnen badade i en fjällbäck på samma plats för femton år sedan. Vi gick runt i Funäsdalen en hel del och vid ett tillfälle gjorde Peter sig populär bland några vresiga Norska turister som Jane till slut fick ta hand om i regnet.