Helags 2008 Tält

Så är vi hemma i Stockholm igen efter en semester i vandringens tecken. Vi har varit i Härjedalsfjällen och knatat runt bland alla stora kullar som finns där.
helags
Den här bilden är tagen strax efter Kesubon, det är fortfarande ett par kilometer innan man är uppe på kalfjället. Som ni ser var det bra väder när vi gick till fjället. På hemvägen spöregnade det. Fem timmar vandring i hällregn med barn det är något det...

Ni kolla in en webbkamera från helags här

Svansjökläppen, Mittåkläppen, Evagraven och såklart Helags fick besök av oss under vårt korta besök i Norrland.

Stina (5) och Freja (12) har varit riktigt tuffa och har för egen maskin tuffat upp på Helags, det är inte en liten bedrift. Turen är 2,4 mil, och det är bara till fjällstationen. Dessutom så har de klättrat upp på toppen och åkt rumpkana på glaciären!

Glaciären kyler av omgivningen ordentligt och det var faktiskt bara ca fem grader vid fjällstationen på dagen... På natten var det inte fullt så varmt!

Man kan tycka vad man vill men en sak är säker, vår svenska natur går inte av för hackor! Som ni säkert kan gissa så har vi sprungit runt och fotat en massa och det kommer säkert dyka upp en del bilder både på djur och natur när jag får lite tid över.