icebugg west coast rock trail

Ska vi inte göra något riktigt jobbigt?

Vi kan åka över på Västkusten och ställa upp i Icebug West Coast Rock Trail!!

Peter Silverhjärta har ju lufsat runt en del med sina kompisar genom åren och Jane hade sprungit ett par 10 km lopp när makarna började fundera på Icebug West Coast Rock Trail. Vi måste ju inte springa det står här att man kan promenera om man vill. Hur jobbigt kan det egentligen vara?

Sagt och gjort anmälningsplatserna var få så det var bara att slå till. Paret tränade en del under perioden innan loppet men det var inte något överdrivet. 5-8 km ett par gånger i veckan runt sjöarna i Sundbyberg i makligt tempo blev det. Tempot var sexminuterstempo, lagom för att få upp ett bra flås men inte något som maxade pulsen.

När tävlingen närmade sig så började det klarna var utmaningen egentligen bestod i. Ett halvmaraton om dagen i tre dagar.

IBC

Dagsetapperna var olika långa och löpte på helt omlika platser

  • Dag 1 Hunnebo- Haute 21 kilometer
  • Dag 2 Skogar och Öar 30 kilometer
  • Dag 3 Klipporna vid Ramsvik 25 kilometer 

Nrä vi väl stod där i startfållan tillsammans med alla glada terränglöpare som alla såg enormt vältränade och motiverade ut så visste alla att någon promenad skulle det inte bli fråga om de här dagarna. Över klippor, strandängar, genom fiskesamhällen, enorma stenbrott och skogspartier sprang vi alla i sakta mak under dagarna och vilade på kvällarna. Naturen var enastående vacker och varierad och många av deltagarna utbrister "WOW!" under sträckorna, får man springa såhär bland alla hus, utmed stränder?!?. Och sanningen är ju att man får det i det fantastiska underbara Sverige.

I slutet av första dagens eteapp så regnade det kraftigt men humöret var på topp. Dag två var en fantastisk upplevelse. På morgonen dag tre var paret ordentligt slitna och frågade sig om de hade ytterligare 25 kilometer i kroppen och såklart hade de det. Vid målgången delade tävlingsledningen ut patcher till alla som fullföljde utmaningen, Jane Silverhjärta frågade - Vad är det här!?! Vart är min medalj? Det står att man ska få en medalj! Någon medalj blev det inte men det blev ett fantastiskt minne att se tillbaka på.