Steam hotell Västerås

Ibland är det skönt att byta miljö, se något nytt och tänka lite nya tankar, tillsammans med sin fantastiska partner.

Vad kan då vara trevligare än att ta en tur till Västerås och några dagar sent fira vår bröllopsdag, på Steam Hotell? Vi var tidigt på plats på hotellet och tog en drink högst upp i hotellets Locavore Roof Top Bar. Det gjorde vår väntan på rummet kort.

Hotellrummet var riktigt fint med mysig mörk inredning i industriell stil med nakna betongväggar och utstickande balkar av järn. Rummet hade en härlig utsikt ut över marinan och Mälaren. Sängen är ju viktig av många skäl och kontinental sängen vad mjuk och skön. Det fans en riktigt vulgär plysch fåtölj som var skön att hänga i. Badrummet är värt ett eget omnämnande, alla detaljer var riktigt steampunkiga och det hade en mycket rymlig dusch med ett härligt tropiskt regn från taket. Rummet hängde ihop med stilen hos hotellet i övrigt.

Voltage Pool Club

Här, högst upp i fastigheten så har man en magisk utsikt främst över Mälaren men också delar av staden. Det finns flera olika mysiga relax och hängytor där det är skönt att koppla av, ta en drink och umgås. Poolbaren har allt du kan önska dig i drinkväg och för oss så blev det både drinkar med ananas, gin mm men även en bastuöl. Bastu, arombastu och värmerum känns bra men även om man fått en viss tidsram att förhålla sig till så känns det som att just antalet pooler och speciellt utomhuspooler är för små, för få i förhållande till antalet gäster så det blir mer av ett myshäng och inte så mycket spa och bad för oss. Visst badar vi men inte riktigt som planerat dock är det gott att bara hänga och snacka på de stora bäddar som finns utplacerade både inomhus och utomhus på terrassen. Här har vi kvällshäng.

Bar Steam hotell Västerås

Chamberlin Grill

Restaurangen är har lite dragning åt en storstilat etablissemang från vilda västern. Enorma kristallkronor och inredning av mörkt trä ackompanjerat av grova träbord och stolar med grön plyschstoppning förstärker intrycket. Vi åt en god trerättersmiddag bestående av:

Steak Tartar "Chamberline style"- Råbiff som smakade utmärkt. Kompositionen med rått nötkött, kapris, rökt rödbeta tillsammans med solrosfrön och dijonsenap var en trevlig kombination.

råbiff

Grillad flankstek  & Gremolata - Flankstek som serverades med kronärtskocka aioli och pommes frites

flankstek

Grillad Gös med lökcreme, smörbakad färsk lör, ramslökvelouté, rostad mandel och ångad potatis

Chocolate brownie almost like a Snickers - Efterrätten bestod av kolasås popcorn Brownie och rikligt med glass. Gott men om det var som en Snickers nja det är jag inte säker på. Snickers innehåller inte glass vad jag kan komma ihåg.

efterrätt

På det hela taget så var middagen en mycket trevlig upplevelse, men den främsta anledningen var nog ändå inte den goda maten utan det underbara middagssällskapet.

Gin Bar, Turbin Lounge och Playground

En perfekt plats för att utmana varandra i fotbollsspel, biljard eller lite shuffle board. Ett ställe att leka loss och om man blir sugen på en drink med enbär så passar Gin Bar utmärkt, dessutom finns en liten italiensk bakficka för goda snacks, salami eller pasta om man blir mer hungrig. Vi satsade på fotbollsspel och lite biljard, tävlingsinstinkten väcks lätt här och kul är det! 

20230717 094709

The Cinema

En intim lokal där gamla klassiker visas, vi hade tänkt se Casablanca men hasade runt i badrockar i Voltage Pool Club. Det finns runt 20 platser i härliga fåtöljer men det får vi spara till nästa besök

Roof Top Bar

Roof top bar hänger ihop som en integrerad del av Locavore, den Asian fusion restarurangen som ligger på 18e våningen i den ruffiga fabriken.

Miljön är en blandning av badhusrelaxavdelning och kontinental drinkbar med käcka steampunkinslag. Om man inte är road av att kolla in alla vackra människor i baren kan man alltid greppa en gammal välbläddrad bok och lära sig något nytt från förkrigstidens Sverige.  Att den hexagonala baren en gång för längesedan varit fundamentat för en stadig luftvärnskanon är mycket svårt att fatta även för den som vet det.

Frugan tog en vacker och god asiatisk drink, Peter Silverhärta valde en Steam beer som inte var en steam beer utan en dark lager. Kul att de har en egen öl även om den nu inte är typenlig.

Utsikten är häftig även om man nu skådar en av Sveriges inte längre så stolta mellanstora industristäder. Gillar du inte ustikten så kolla mot skärgården iställen, där är utsikten bländande vacker!

roof top bar steam hotell västerås

 Roof Top bar är trevlig och rekommenderas som ett första stopp efter incheckningen.