Ibland händer det mycket på kort tid, sommaren 2021 var en sådan tid i familjens liv. utöver Freja Silverhjärtas alla eskapader så kon Stina in på Högskolan i Gälve och flyttade hemifrån. 

 

Det gick egentligen sanslöst snabbt under några hektiska veckor i slutet på juli.

Från det att antagningsbeskedet kom i mitten på juli letade familjen intensivt efter en studentlägenhet åt lilla Stina Silverhjärta. Hemma i lägenheten på söder började flyttkartongerna torna sig ut mot taket i det lilla flickrummet. Stina Silverhjärta gick från att vara lite gulligt förvirrad till en laserskarp ung dam som förberedde sig för livet som vuxen.

Diskussionerna var många;

- hemförsäkring? måste man ha det?
- ja min dotter en hemförsäkring är viktig att ha

- pappa den där saken under diskbänken vad heter den?
- menar du ett vattenlås?

- hur mycket kostar egentligen maten för en månad? Räcker det med 600 kronor i veckan?
- ja det räcker nog om du äter mycket nudlar och lagar maten själv

- funkar min cykel? jag måste ju cykla när jag ska handla
- jag vet inte, har du kollat i cykelrummet?
- neej...

Allt från att packa flyttbil till att fundera över vilka möbler som egentligen behövs avhandlades. Vi var säkert minst fyra gånger på IKEA under dessa få veckor för att inhandla långa listor med hushållet alla väsentligheter. 

Men innan skolan nu börjar i slutet på augusti så tog Stina Silverhjärta en liten minisemester med sina kompisar. De åkte upp till fjällen för att spendera en vecka i en liten stuga lång bort från städer skolor och annat som stör. Men det är en annan historia.