Joomla

Det är i slutet av december 2013, ett år när det inte blev vinter. Det har regnat, blåst och varit skitväder mest hela tiden. Någon snö verkar fortfarande inte vara på intågande före nyår. Så vad gör man av de långsamma dagarna under julhelgen. Ni vet den här tiden när folk äter på tok för mycket och rör på tok för lite på sig. Jo det är klart man bestämmer sig för att göra något radikalt med familjens hemsida. 

Fram till nu har silverheart.se haft Joomla! 2.5 som motor. Joomla 3.X har lanserats för länge sedan men vis av gångna misstag så vill jag vänta tills versionen mognat något. Nu kändes det ändå som om det var läge att porta över siten till den senaste generationen Joomla! 3.2.1.

Samtidigt måste man koda om en hel del av det som sidans besökare uppfattar som hemsidan, d.v.s. hela det grafiska gränssnittet är utbytt mot ett nytt och fräscht sådant. 

Ni kanske undrar vad vinsten är med att hålla på och strula på det här viset? Jo, allt innehåll sedan sidans start hänger fortfarande med, gamla blogginlägg och frustrerade artiklar om hur omöjligt det är att arbeta med Joomla 1.017.... Helkul!

Jag hoppas verkligen att ni gillar det nya utseendet och kan hantera alla små finter som förhoppningsvis gör siten intressant även för de som besöker den regelbundet.

Jo en stor vinst till, nu är siten även anpassad för webbplattor och mobiler!