Joomla 4.0

Det är nu dags för uppgradering. 

Silverheart.se ska numera gå på Joomla 4.1.5

Peter Silverhjärta har dragit sig för att konvertera från Joomla 3.XX till det nya ramverket Joomla 4.X. Tidigare så var han en semi-professionell användare som tillverkade webbplatser åt både företag och bekanta på löpande band. Att tillverka egna mallar och tillverka egen funktionalitet var en baggis. 

Nu drar han sig för större arbeten, det tar tid att läsa på för att nå en tillräckligt hög nivå för att kunna ta projektet att migrera silverheart.se i mål utan alltför stora problem eller felaktigheter. Några highlights för de som besöker vår hemsida:

  • Siten får ett helt nytt utseende med avancerade overlays som skapar en känsla av djup
  • Bloggarna får ett helt nytt utseende med en mer intuitiv navigering
  • Sitens säkerhet är uppgraderad med 2 factor authentication
  • Statistik om siten ligger nu på framsidan
  • Hela familjen har uppdaterat den informationen
  • Alla resesidorna är numera uppdaterade och aktuella
  • SEO optimeringen blir nu bättre
  • Siten blir snabbare

Inget av detta skulle vara möjligt om det inte vore för J4!

Joomla är ett CMS system, ett verktyg som hjälper utvecklare att producera avancerade webbplatser, det är även möjligt att producera webbaserade applikationer, webbshopar, lagerhanteringssystem och webbutbildningar med J! 

Namnet Joomla är en fonetisk stavning för det swahiliska ordet "Jumla", vilket betyder "alla tillsammans" eller "som helhet". Märket representerar vad Joomla handlar om, en gemenskap som kommer samman som ett. Märket består av fyra "J" roterade och sammanlänkade som representerar samhället som kommer samman som ett. 

Uppdateringen av silverheart.se har gått bra och på det hela taget så var arbetet enklare än vi trodde. Det stora arbetet har som vanligt varit att uppdatera content på sidan. Snygga till bilder och fräscha upp innehåll. Joomla har som vanligt svarat upp mot precis alla de förväntningar på funktioner ett modernt CMS ska ha.